Operasjonssykepleierne NSF

NSFLOS Aust-Agder på stand under Arendalsuka!

Arendalsuka er et årlig fagpolitisk arrangement med lokale og sentrale aktører og varer en hel uke. Denne uken er fylt med politikk, kunnskap, mingling, kultur og meningsutvekslinger. Vi stod på stand 16. og 17. august og informerte besøkende på standen om vårt yrke og vår arbeidsplass. Arendal sentrum blir da gjenskapt som demokratiets viktigste arena. Arendalsuka har på en unik måte satt Arendal by i sentrum for oppmerksomhet, og samtidig gjort sentrum i byen til en populær møteplass.

Arendalsuka er et frivillig og uavhengig dugnadsprosjekt. Vi stod på stand sammen med andre faggrupper i regi av Norsk Sykepleierforbund. For fjerde året på rad sto vi operasjonssykepleiere og profilerte yrket vårt. Vi stiller opp i arbeidsantrekk. Mange besøkende hadde tidligere vært pasient på operasjonsstua, og de var interessert i å snakke om sine erfaringer.

Vi viser frem utstyr som vi bruker på avdelingen. Folk er spesielt interessert i hofte- og kneproteser og hvordan det ser ut.  Vi har med litt laparoskopisk utstyr, og litt generelt annet som vi bruker. På standen har vi som mål å presentere noe av mangfoldet i hva operasjonssykepleie er og hva vi jobber med. Vi delte ut foldere fra NSFLOS.

Vi laget en quiz som folk kunne svare på og få premier. Premiene fikk vi av Norsk Sykepleierforbund. Vi klarer hvert år å få unge lovende sykepleiere til å bli interessert i operasjonssykepleie.

Vi hadde storfint besøk av blant andre Helseministeren Bent Høie, Forbundsleder Eli Gunhild Bye, samt sentrale og lokale politikere. De svarte på mange spørsmål som vi hadde.

Det er blitt en tradisjon for oss operasjonssykepleiere å stå på denne standen. Vi syntes det er kjempe moro, og veldig sosialt. Vi gleder oss allerede til neste år.

Med vennlig hilsen

Grethe Espenes Paulsen

Lokalgruppeleder Aust-Agder