Operasjonssykepleierne NSF

Sommerhilsen fra styret – 2016

Last ned dette nyhetsbrevet!

En riktig god sommer til dere alle! NSFLOS er også i feriemodus, men som alltid på denne tiden vil vi komme med noen påminnelser og oppdateringer.

Styret oppfordrer alle til å melde seg på våre seminardager i Stavanger, som går av stabelen den 08.-09.09.16. Til de av dere som ikke har gjort det allerede, skynd dere å melde dere på! Vårt spennende program finner dere på www.nsflos.no eller på NSFLOS’ hjemmeside. Minner om at det også vil være egen samling for Lokalgruppelederne og ULF onsdag den 07.09.16. Ikke glem å melde dere på denne dagen for dem det gjelder.

Årets tema er: OPERASJONSPASIENTEN I TRYGGE HENDER – VÅR UTFORDRING

Det var innen søknadsfristen innkommet flere stipendsøknader i år enn på lenge. Dette setter styret stor pris på. Styret har behandlet søknadene, men vinnerne blir som vanlig ikke annonsert før under konferansemiddagen torsdag kveld.

Som dere sikkert vet har NSFLOS vært med i samarbeidsprosjektet ABIO Ressurs, der målsettingen har vært å fremskaffe nasjonale tall blant annet for status per i dag med hensyn til spesialsykepleiere (minimum 90 studiepoeng) innen Anestesi, Barn, Intensiv og Operasjon, og for å kartlegge utdanningskapasiteten. Dette prosjektet har vært en del av et større prosjekt, «Fremtidens spesialsykepleiere». Prosjektet er avsluttet og NSF har utarbeidet en rapport som viser hvordan denne viktige kompetansen kan sikres.  Rapporten tar også for seg utfordringer i utdanningen av spesialsykepleiere og nødvendige grep for å sikre rett og tilstrekkelig spesialsykepleierkompetanse, og den sier noe om merverdi av master i sykepleie. Dere oppfordres herved til å lese denne, se linken under.  (Selve rapporten finner du i egen link nederst på denne siden.) https://www.nsf.no/vis-artikkel/2976729/539355/NSF-vil-sikre-spesialsykepleier-kompetansen

Forbundsleder Eli Gunhild By var også tydelig om sine forventninger til politikerne da hun åpnet NSFs workshop om fremtidens spesialsykepleiere14. juni, der undertegnede også deltok. Forbundslederen fremhevet at de ulike partiprogrammene skal preges av sykepleiepolitikk. Endringer i helsetjenestene krever nye typer kompetanse. Forskning viser at det vil bli behov for langt flere spesialsykepleiere. Et viktig politisk utspill fra regjeringens side er forslaget om etablering av en spesialistgodkjenningsordning for spesialsykepleierne. NSF støtter selvsagt dette!

Stavanger og Norge skal i november være vertskap for høstens EORNA «Board meeting». EORNA har to årlige møter, og NSFLOS ser fram til å ta i mot våre europeiske kollegaer og gi dem en liten smakebit av Norge, gjennom blant annet det sosiale programmet vi har forberedt. Jeg vil samtidig minne alle om at 04.-07.05.17 går den 8. «EORNA Congress» av stabelen på Rhodos. Som alltid regner vi med en stor delegasjon fra Norge! Det er lagt ut «flyers» på www.nsflos.no.

Minner til slutt også om påmeldingen til NORNA kongressen i København 27.-28. oktober. Tema for NORNA CONGRESS 2016 : “Peri-operative nurses in education and practice”. Håper så mange som mulig har anledning til å delta. Dere finner mer info også her på www.nsflos.no.

NSFLOS tar gjerne i mot innspill fra medlemmene våre om aktuelle saker til styremøtene. Saker eller spørsmål fra lokalgruppene kan alltid fremmes til faggruppeleder i forkant av styremøtene våre. En viktig sak som NSFLOS vil jobbe med fram til neste GF er en oppdatering og revidering av fagheftet vårt. Kom gjerne med innspill også her.

For de av dere som kanskje ikke har fått det med seg enda, så vil lokalgruppen i Hordaland være vertsgruppe for seminardagene og GF i Trondheim i 2017, og lokalgruppen i Nordland vil være vertsgruppe for seminardagene i 2018.

GOD SOMMER!

Aina Hauge

Faggruppeleder